Skip to main content

Neurorevalidatie

Bij Fysio-Aktief bieden wij intensieve neurorevalidatietrajecten aan patiënten na een hersenbloeding / beroerte (CVA) of ander niet aangeboren hersenletsel bijvoorbeeld bij een dwarslaesie, MS, Parkinson of Dementie.

Heeft u neurorevalidatie nodig?
Neem dan contact op met Fysio-Aktief.

Of maak online een afspraak via ons patiëntportaal.

Revalideren na neurologische schade

In Nederland leven naar schatting 500.000 mensen met de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel. Jaarlijks krijgen naar schatting 130.000 mensen te maken met een vorm van hersenletsel door bijvoorbeeld een ongeluk- herseninfarct een tumor een hartstilstand of hersenbloeding (CNA).

De revalidatie na bijvoorbeeld een beroerte (CNA) benaderen wij als het beoefenen van topsport, immers het betreft hier een beschadiging van het hersenweefsel met vaak een grote impact op het persoonlijk dagelijks leven van de betrokkene, maar zeker ook op de personen in zijn of haar directe leefomgeving.

Revalideren betekent vaak een lange zware weg van hard trainen om beweegfuncties te herwinnen of functionele mogelijkheden in het dagelijks bewegen te verbeteren. De specialisten bij Fysio-Aktief zijn CNA-gecertificeerd en doen er alles aan om uw traject zo voorspoedig mogelijk te maken.

Specialistische begeleiding & apparatuur

Bij Fysio-Aktief formuleren wij regelmatig nieuwe revalidatie doelstellingen samen met de patiënt om te komen tot kwalitatief beter functioneren in het algemeen dagelijks leven. Wij willen onze patiënten hierin actief begeleiden, stimuleren en intensief trainen om deze doelstellingen te behalen.

De praktijk is ingericht met apparatuur om deze patiëntengroep effectief en doeltreffend te revalideren, de nadruk ligt op intensief en actief trainen.

Uniek voor de gehele regio is dat de praktijk beschikt over een innovatief liftsysteem dat patiënten die geen of heel weinig spierkracht in de romp of in de benen hebben, door de gehele praktijk kunnen worden verplaatst waardoor er zeer veel oefentherapeutische mogelijkheden ontstaan, denk hierbij aan het trainen van balans en spierkracht in het gehele lichaam. Een mooi voorbeeld is een 30 -jarige patiënte onder behandeling in verband met een gedeeltelijke dwarslaesie, die middels het liftsysteem voor het eerst in zes jaar weer staand kan oefenen.

De weg naar een betere gezondheid

Bent u benieuwd of de therapeuten van Fysio-Aktief u kunnen helpen? Heeft u een specifieke klacht of doorverwijzing van een arts of specialist? Neem nu contact met ons op en maak een eerste afspraak. De therapeuten van Fysio-Aktief staan voor u klaar!

Of maak online een afspraak via ons patiëntportaal.