Skip to main content

Last van nekklachten?

Nekpijn is een veel voorkomend probleem.
Wereldwijd staat nekklachten in de top drie van klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.
Ook pijn of tintelingen in schouders en armen kunnen het gevolg zijn van nekklachten.

Wilt u hulp bij uw nekklacht?
Neem dan contact op met Fysio-Aktief.

Of maak online een afspraak via ons patiëntportaal.

Manuele therapie helpt bij nekklachten

Heeft u al langere tijd last van een stijf gevoel, of last van plotselinge pijnscheuten in de nek, dan is het verstandig hier naar te laten kijken door een manueel therapeut. Een adequate aanpak bij nekklachten is manuele therapie (mobilisaties, detonisatie/ spierontspanningstechnieken) in combinatie met fysiotherapie/oefentherapie via computersensoren (Sensamove).

De manueeltherapeut is specialist in het onderzoeken, beoordelen en behandelen van nekklachten, hoofdpijn en duizeligheid. De manueeltherapeut verlicht in veel gevallen uw klachten of problemen. Door een uitgebreid vraaggesprek (anamnese) en een lichamelijk onderzoek met diverse testen bepalen we welk type nekklachten u heeft en stellen we een diagnose. Samen met u stelt de manueeltherapeut een behandelplan op en kijkt hoe u weer zonder pijn of beperkingen kunt functioneren.

Specialisaties bij nekklachten

Voor het behandelen van nekklachten passen wij de volgende specialisaties toe. Op basis van uw specifieke klacht bieden wij een persoonlijk behandelplan aan.

Kijk verder via de relevante specialisaties of neem contact op om een afspraak te maken.

Veel voorkomende nekklachten

Lokaal cervicaal facetsyndroom

Facetgewrichten zijn de kleine gewrichtjes van de wervelkolom. Ze verbinden de op elkaar gestapelde wervels met elkaar en zorgen ervoor dat de nek kan bewegen. Elke wervel van de wervelkolom vormt samen met een boven- of onderliggende wervel twee facetgewrichten. De gewrichtsvlakken zitten links en rechts van de wervel, zijn bekleed met kraakbeen en worden omgeven door gewrichtskapsel. Heeft u last van uw facetgewrichten, dan voelt u pijn aan de achterkant van uw nek – meestal aan één zijde. De pijn kan uitstralen naar de schouder.

Osteoartritis
Osteoartritis wordt ook wel degeneratieve artritis genoemd. Het is een vorm van artrose, waarbij het kraakbeen in een gewricht slijt. Kraakbeen zorgt ervoor dat de botten van een gewricht soepel over elkaar heen kunnen glijden zodat u zich soepel kunt bewegen. Raakt het kraakbeen beschadigd, dan kunnen de botten niet meer zo makkelijk over elkaar heen glijden. Door de beschadiging kan het bot van het gewricht dikker of harder worden, maar er kunnen ook nieuwe stukjes bot (osteofyten) worden gevormd. Door de verandering aan de vorm van het bot kunnen ontstekingen optreden in de weke delen rond de gewrichten, zoals in de spieren, pezen, kapsels en gewrichtsbanden.
Cervicaal houdingssyndroom
Het cervicale houdingssyndroom veroorzaakt pijn in de nek en bovenrug door een verkeerde (werk)houding. De voornaamste klachten zijn pijn, stijfheid en een gevoel van vermoeidheid in de nek. Door een slechte houding kan het TOS-syndroom (Thoracic Outlet Syndroom) ontstaan. De vaat- of zenuwstreng in de nek-schouderregio wordt beklemd en dit veroorzaakt tintelingen en een verminderde doorbloeding in uw arm en hand.
Nekhernia
Bij een nekhernia (cervicale radiculopathie) raakt een zenuwwortel in de nek zodanig bekneld dat in het verzorgingsgebied van de zenuw klachten ontstaan. Dit uit zich in uitstralingspijn in de nek, arm en hand.

Onze specialisten die uw nekklachten behandelen

De getoonde specialisten zijn gespecialiseerd in nekklachten en zullen u met uw klacht helpen.

Paul
den
Hollander
René Verbeek
Esther Kliphuis
Ellen Benningen
Julian Verbeek
Jesse Huurman
Jonno Teegelbeckers

De weg naar een betere gezondheid

Bent u benieuwd of de therapeuten van Fysio-Aktief u kunnen helpen? Heeft u een specifieke klacht of doorverwijzing van een arts of specialist? Neem nu contact met ons op en maak een eerste afspraak. De therapeuten van Fysio-Aktief staan voor u klaar!

Of maak online een afspraak via ons patiëntportaal.