Skip to main content

Revalidatie bij COPD

COPD staat voor Chronisch Obstructieve Pulmonary Diseases, dit is een verzamelnaam voor een aantal obstructieve longziekten. Mensen met COPD hebben in dagelijks leven vaak last van een beperkte longfunctie waardoor fysieke inspanning lastig is. U kunt bij Fysio-Aktief terecht voor een beweegprogramma bij COPD. 

Heeft u last van COPD?
Neem dan contact op met Fysio-Aktief.

Of maak online een afspraak via ons patiëntportaal.

Intake

Voor het beweegprogramma COPD wordt u doorverwezen door uw POH (praktijkondersteunend hulpverlener) , de huisarts of uw longarts. Tijdens de intake worden er diverse testen gedaan zoals de 6 minuten looptest en worden er een aantal vragenlijsten afgenomen. De intake is nodig om goed uw zorgbehoefte te kunnen bepalen en u te classificeren.

Training

Na de intake zult u onder begeleiding van de gespecialiseerde longfysiotherapeut gaan trainen. In het trainingsprogramma gaat u werken aan uw conditie, kracht en lenigheid. De training zal plaatsvinden in een klein groepje in onze medische fitnessruimte. Na 3 maanden vindt er een evaluatie plaats. Alle resultaten zullen met u worden besproken.

Fysiotherapie is een bewezen effectieve behandeling bij COPD en helpt u om uw spierkracht en conditie op peil te houden. Spierkracht, uithoudingsvermogen en ademtechniek kunnen een belangrijke invloed hebben op de ziektelast bij COPD.

Naast het aanbieden van een goede training coacht uw fysiotherapeut u in het omgaan met uw klachten. Ademtechnieken en ontspannen zijn een belangrijk onderdeel hierbij.


Na de revalidatie

Na het volgen van het beweegprogramma volgt er nazorg. Nazorg wordt ingevuld afhankelijk van de ernst van de COPD en uw behoefte. Er bestaat mogelijkheid om het trainen te continueren in de medische fitness bij Fysio-Aktief of samen met uw fysiotherapeut te zoeken naar een van de beweegmogelijkheden in Woerden.

Onze specialisten die uw COPD-klachten behandelen

De getoonde specialisten zijn gespecialiseerd in COPD-klachten en zullen u helpen met uw klacht.

De therapeuten van Fysio-Aktief zijn aangesloten bij het Longnetwerk Utrecht en het Chronisch Zorgnet als gespecialiseerde therapeut.

Paul den Hollander
Jordy Oosterman

Vergoedingen

COPD zorg wordt betaald vanuit de basiszorg, u heeft wel een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor COPD zorg. Afhankelijk van uw zorgzwaarte en mate van COPD heeft u recht op fysiotherapeutische zorg. Fysio-Aktief staat ingeschreven in het chronisch zorgnet en is aangesloten bij het COPD-netwerk Utrecht.

De weg naar een betere gezondheid

Bent u benieuwd of de therapeuten van Fysio-Aktief u kunnen helpen? Heeft u een specifieke klacht of doorverwijzing van een arts of specialist? Neem nu contact met ons op en maak een eerste afspraak. De therapeuten van Fysio-Aktief staan voor u klaar!

Of maak online een afspraak via ons patiëntportaal.