Skip to main content

Last van enkelklachten?

De therapeuten van Fysio-Aktief kunnen u helpen met uw enkelklachten. Na een uitvoerig onderzoek aangevuld met een beweeganalyse kan er een diagnose worden gesteld.

Wilt u hulp bij uw enkelklachten?
Neem dan contact op met Fysio-Aktief.

Of maak online een afspraak via ons patiëntportaal.

Hoe ontstaan enkelklachten?

Enkelklachten kunnen ontstaan op alle leeftijden. Een onschuldige verstuiking of chronische overbelasting kan leiden tot enkelklachten. Doordat de enkel dagelijks met lopen en staan veel wordt belast kan dit leiden tot klachten en belemmeringen geven in dagelijks functioneren.

Behandeling van enkelklachten

Voor de behandeling van klachten aan de onderste extremiteit (knie, enkel en voet) wordt veelal samengewerkt met de podotherapeut. Een multidisciplinaire aanpak bij enkel- en voetklachten geeft veelal een completere aanpak met meer resultaat.

Specialisaties bij enkelklachten

Voor het behandeln van enkelklachten passen wij de volgende specialisaties toe. Op basis van uw specifieke klacht bieden wij een persoonlijk behandelplan aan.

Kijk verder via de relevante specialisaties of neem contact op om een afspraak te maken.


Veel voorkomende enkelklachten

Herkent u deze klachten bij uzelf?
Geef het dan aan bij de specialist die u met uw klacht helpt.

Verstuikte enkel

De meest voorkomende enkel klacht is een verzwikte enkel. Dit ontstaat wanneer de voet naar binnen zwikt. Een of meer van de buitenbanden van het enkelgewricht worden dan te ver uitgerekt en kan daarbij scheuren.

Een verstuiking van de enkel is onmiddellijk zichtbaar doordat een flinke eivormige zwelling ontstaat aan de buitenzijde van de enkel. De enkel is pijnlijk, vooral bij binnenwaartse beweging en het is moeilijk of onmogelijk om er op te staan. Heeft u te maken met een verzwikte enkel? Laat dit beoordelen door de fysiotherapeut, deze kan u helpen met een goed herstel.

Ontstoken enkel

Bij een ontstoken enkel is het vocht in het enkelgewricht ontstoken. Dit komt voor bij mensen die hun enkel te zwaar belasten. Hebt u last van vocht in uw enkel door bijvoorbeeld een verzwikking, dan is direct voldoende rust geven belangrijk.

Twijfelt u over wat er aan de hand is? Neem dan contact met ons op, wij beoordelen de klachten en komen met een goed advies.

achillespeesblessure

De achillespees zet de kracht van uw kuitspier over op de enkel zodat u uw voet kunt afzetten. Deze pees krijgt veel duw- en trekkracht te verwerken. Wordt dit teveel, dan beschadigt of scheurt de pees. Achillespeesklachten kunnen leiden tot enkelklachten.

Voor een goede diagnose en behandelplan wordt bij een achillespeesblessure de echografie ingezet. Fysio-Aktief heeft gespecialiseerde therapeuten die echografie toepassen bij peesklachten.

Impingement van de enkel

Wat is een enkel impingement? Bij enkel impingement is er sprake van inklemming tussen het sprongbeen en het scheenbeen. Een enkel impingement kan ontstaan door een botuitsteeksel (benig impingement) of door gewrichtskapsel (weke delen impingement). Inklemmingsklachten kunnen zowel aan de voor of achterzijde optreden.

De diagnose impingement wordt gesteld op basis van beeldvormende diagnostiek (Mri scan. Heeft u te maken met een enkelimpingement? of bent u geopereerd hieraan? De therapeuten van Fysio-Aktief helpen u bij het herstel naar normaal functioneren of hervatting van sport.

Onze specialisten die uw voetklachten behandelen

De getoonde specialisten zijn gespecialiseerd in enkelklachten en zullen u met uw klacht helpen.

Paul den Hollander
René Verbeek
Jonno Teegelbeckers
Ellen Benningen
Jesse Huurman
Malou Spoelstra

De weg naar een betere gezondheid

Bent u benieuwd of de therapeuten van Fysio-Aktief u kunnen helpen? Heeft u een specifieke klacht of doorverwijzing van een arts of specialist? Neem nu contact met ons op en maak een eerste afspraak. De therapeuten van Fysio-Aktief staan voor u klaar!

Of maak online een afspraak via ons patiëntportaal.