Voetklachten

Voetklachten zijn verschijnselen en sensaties van voet of tenen, die niet het gevolg zijn van een trauma. Deze klachten komen voor bij 10-25% van de bevolking. Voetklachten hangen sterk samen met aandoeningen van het steun- en bewegingsstelsel zoals bijvoorbeeld artrose (slijtage).

In 60% van de gevallen gaat het om klachten van de voorvoet. De meest voorkomende voetklachten van mensen van 65 jaar en ouder zijn pijn (60%), cosmetische bezwaren en/of problemen met schoeisel door standafwijkingen van de tenen (20%), doof gevoel of tintelingen (12%) en last van jeuk of zwelling (8%).

Werkwijze

De fysiotherapeut beoordeelt uw looppatroon vervolgens wordt er een afdruk gemaakt van de voeten. Met deze informatie wordt met u het behandelvoorstel doorgesproken. Het kan noodzakelijk zijn de voetenstand aan te passen dit kan met op maat gemaakte inlegzolen. Daarnaast kan er een gerichte behandeling gegeven worden om de looptechniek aan te passen.
Bij complexe voetproblemen kan er met verschillende disciplines samengewerkt worden om de klachten te verhelpen, denkt u hier aan samenwerking tussen fysiotherapeut, podoloog en / of orthopedisch schoenmaker.