Hardloopblessures

Niets is voor een actieve sporter zo vervelend als een blessure die roet in het eten gooit. Veel blessures worden veroorzaakt door overbelasting of een verkeerde manier van trainen.De fysiotherapeut helpt u bij het achterhalen van de oorzaak van de blessure en een adequate aanpak om hiervan te herstellen.

Beweegketen

Hardloopblessures of blessures aan de heup/knie/enkel (onderste extremiteit) hebben vaak hun oorsprong in de beweegketen. De beweegketen kan gezien worden als een ketting van bewegingen vanaf de wervelkolom naar de extremiteiten toe, alle schakels van de ketting moeten goed in functie zijn of kunnen bewegen voor een goede krachtoverbrenging.

Fysio-Aktief helpt u graag op deskundige wijze!

Door het analyseren van uw loopbeweging door loopanalyse en lichamelijk onderzoek bekijken we wat de oorzaak is van de overbelastingsblessure. Samen met u stellen we een behandelplan op om de blessure rust te geven en het gebied rondom de blessure weer aan te sterken. Hiervoor krijgt u gerichte oefeningen.
Om een optimale diagnose te stellen, kan echografisch onderzoek ingezet worden. Echografie geeft meer duidelijkheid in welk weefsel betrokken is bij het probleem.
Fysio-Aktief is de begeleidende fysiopraktijk voor de Runners Club Woerden (RCW).