Ons Coronabeleid | Fysio-Aktief

Coronabeleid Fysio-Aktief

terug naar overzicht
05-11-2021

Fysio-Aktief is op normale openingstijden geopend voor alle fysiotherapeutische zorg en revalidatie.

Voor risicopatiënten wordt de zorg anders aangeboden, denk hierbij aan telefonisch consult of e-consult (videobellen).


Op advies van het RIVM en de beroepsvereniging (KNGF) worden een aantal strikte maatregelen getroffen in de praktijk:  1. Heeft u coronasymptomen? Zoals een verkoudheid, luchtwegproblemen, griep en/of koorts? Bescherm dan andere en uzelf! Kom dan niet naar de praktijk en neem eerst telefonisch contact op.

  2. Voorafgaand aan elke behandeling wordt er een triage afgenomen (vragenlijst aangaande gezondheidssituatie) om hiermee risico voor patiënten en hulpverleners te minimaliseren.

  3. Voor de medische fitness of sportgroepen is de QR code verplicht, deze zal voorafgaand van de training door de begeleider worden gescand. Voor individuele behandeling is er geen QR code verplicht.

  4. De praktijk hanteert de 1,5 meter regel (in wachtruimte, looproutes en in behandelkamer)Waar mogelijk wordt een ‘’hands off’’ behandelingen gegeven (bestaande uit oefentherapie, coaching en/of instructies).

  5. PBM (persoonlijke beschermingsmaterialen) zijn aanwezig en kunnen worden ingezet bij ‘’hands on’’ behandeling bij kwetsbare patiënten. Er is geen verplichting voor het gebruik van mondkapjes.

  6. Het hygiëneprotocol in de praktijk is aangescherpt (geen handen schudden, handen/materiaal reinigen na gebruik), geen gebruik van toiletten en kleedruimte.