Ons Coronabeleid | Fysio-Aktief

Coronabeleid Fysio-Aktief

terug naar overzicht
24-03-2020
In navolging van de nieuwe overheidsmaatregelen en richtlijnen vanuit het RIVM omtrent het coronavirus (COVID-19) is de praktijk uitsluitend open voor acute en noodzakelijke fysiotherapeutische zorg. Verder blijft Fysio-Aktief online geopend om u alsnog de best mogelijke zorg te verlenen.

Om de continuïteit van de zorg te garanderen en risico’s voor patiënten en hulpverleners te minimaliseren heeft Fysio-Aktief onderstaande maatregelen getroffen. Deze maatregelen gelden in ieder geval tot 6 april 2020:

  • De praktijk is uitsluitend geopend voor acute en noodzakelijke fysiotherapeutische hulp. Dit geldt voor bestaande, maar ook voor nieuwe patiënten. Hiermee wordt de zorgketen in stand gehouden en ontlasten wij de huisartsen en ziekenhuizen.

  • Alle overige behandelingen worden - waar mogelijk - online aangeboden. Wij bieden een telefonisch of e-consult aan en/of gebruiken Whatsapp en videobellen.

  • Behandelingen in de praktijk worden zo veel mogelijk 'hands-off' gegeven, bijvoorbeeld middels oefentherapie, coaching en/of andere instructies. 'Hands-on' behandelingen zijn alleen mogelijk op verwijzing van de huisarts en/of medisch specialist en onder bepaalde voorwaarden.

  • Als patiënt kunt u uitsluitend in de praktijk gezien worden mits u geen griepverschijnselen, luchtweg- of verkoudheidsklachten heeft. En mits u niet korter dan twee weken geleden in een risicogebied bent geweest.

  • Alle fitnessgroepen en inloopspreekuren komen tot nader orde te vervallen. Als fitnessgroep-lid krijgt u van ons een aangepast online programma met oefeningen voor thuis.

  • Het hygiëneprotocol in de praktijk is ernstig aangescherpt. Dit betekent dat er geen handen worden geschud, 1,5 meter afstand wordt bewaard en dat handen, behandelbanken en -materiaal gereinigd en gedesinfecteerd worden na elk gebruik.

  • De openingstijden zijn voor alle locaties aangepast naar 8:00-13:00 uur.


Heeft u een afspraak staan of bent u onder behandeling bij Fysio-Aktief? De behandelend therapeut neemt telefonisch contact met u op over het vervolgtraject.