Ons Coronabeleid | Fysio-Aktief

Coronabeleid Fysio-Aktief

terug naar overzicht
16-04-2020

Om continuïteit van de zorg te garanderen en hulp te kunnen bieden aan de mensen die dit nodig hebben is Fysio-Aktief geopend voor acute en medisch noodzakelijke zorg.

Hiermee wordt de zorgketen in stand gehouden en ontlasten wij de huisartsen en ziekenhuizen. Dit geldt voor bestaande maar ook voor nieuwe patiënten.

Voor risicopatiënten wordt de zorg tijdelijk anders aangeboden, denk hierbij aan telefonisch consult of e-consult (videobellen).


Op advies van het RIVM en de beroepsvereniging (KNGF) worden een aantal strikte maatregelen getroffen in de praktijk:  1. Heeft u coronasymptomen? Zoals een verkoudheid, luchtwegproblemen, griep en/of koorts? Bescherm dan andere en uzelf! Kom dan niet naar de praktijk en neem eerst telefonisch contact op.

  2. Voorafgaand aan elke behandeling wordt er een triage afgenomen (vragenlijst aangaande gezondheidssituatie) om hiermee risico voor patiënten en hulpverleners te minimaliseren.

  3. De praktijk hanteert strikt de 1,5 meter regel (in wachtruimte, looproutes en in behandelkamer)Waar mogelijk wordt een ‘’hands off’’ behandelingen gegeven (bestaande uit oefentherapie, coaching en/of instructies)

  4. PBM (persoonlijke beschermingsmaterialen) zijn aanwezig en worden ingezet bij ‘’hands on’’ behandeling of bij het lichamelijke onderzoek.

  5. Het hygiëneprotocol in de praktijk is aangescherpt (geen handen schudden, handen/materiaal reinigen na gebruik), geen gebruik van toiletten en kleedruimte.